Microvezel

Unimop biedt van het materiaal microvezel doeken en moppen aan. De lijn met microvezels doeken heet TOUCH.

Het microvezel dat Unimop aanbiedt verwijderd tot wel 99,98% van alle bacteriën en schimmels. Dankzij de samenstelling en fabricage, kunnen de zeer dunnen vezels alle microporiën van de oppervlakte bereiken, waarbij niet alleen vuil maar ook bacteriën worden verwijderd.

 

Deze microvezel garandeert uitstekende schoonmaakresultaten. De houdbaarheid van onze microvezel gebaseerde producten is langer dan die van artikelen die gefabriceerd zijn van andere materialen. Unimop’s microvezel producten kunnen wel meer dan 300 wasbeurten op 90° C met gebruik van normale wasmiddelen voor textiel, zonder wasverzachter mee.

Met de TOUCH lijn kunnen alle oppervlakten worden schoongemaakt. Het mooie van microvezel is dat u geen gebruik hoeft te maken van schoonmaakmiddelen en toch efficiënt en goedkoper kunt schoonmaken. Ideaal voor kantoren, instellingen, horeca en de gezondheidszorg.

Beschadiging van oppervlakten wordt vermeden als u gebruik maakt van alleen water en microvezel. Onze TOUCH  producten zijn van top kwaliteit en garanderen u het beste resultaat in korte tijd met minimale inspanning.

TOUCH producten kunnen worden onderverdeeld in drie catogorien;

  1. Dusting (gebruikt voor met name droge en snelle dagelijkse schoonmaak)
  2. Wiping (speciaal bewerkt, nat en droog te gebruiken)
  3. Washing (deze producten hebben een hoog absorptie gehalte voor een intensievere reiniging)

Schoonmaken met microvezel zorgt ervoor dat;

  • er geen schoonmaakmiddelen nodig zijn
  • nadrogen niet nodig is
  • schoonmaken minder tijd kost
  • er geen schadelijke effecten zijn voor de gezondheid (geen contact met schoonmaakmiddelen)

De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) heeft een microvezel ABC samengesteld die u hier kunt bekijken.

Microvezel ABC

Ook TNO heeft onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat vlekken vaak sneller verdwijnen met een microvezeldoekje met warm water dan met sop en een gewone doek.